29 Ağustos 2014 Cuma

2014 Fiba World Cup - A Grubu

 

 
A Grubu'nun favorisi, dünya iki numarası İspanya. Dünyanın açık ara en itici takımı olan İspanyolların kadrosu Amerika ile başa çıkabilecek tek kadro olarak öne çıkıyor. Gasol biraderler, Felipe Reyes, Serge Ibaka arka alanını, önde Ricky Rubio, Jose Calderon, Sergio Rodriguez, La Bomba, Rudy Flop Fernandez destekliyor. Maçlar ilerledikçe, ileriki turlarda daha kolay takımla oynamak için bilerek maç verme, Rudy önderliğinde her pozisyonda kendini yere atma gibi hareketler göstereceklerdir. Ev sahibi olmaları büyük avantaj ki Amerika maçında -eğer öyle bir durum olursa- seyirci baskısı ve hakeme karşı oynadıkları tiyatroyla şampiyon olabilirler.



İspanya'nın arkasında, turnuvanın kalbur üstü üç takımı göze çarpıyor. Brezilya, Fransa, Sırbistan. Son Avrupa şampiyonu Fransa'da kadroda Tony Parker yok. Parker olmamasına rağmen, güçlü kadrolarını koruyarak buraya geliyorlar. Nicolas Batum, taze şampiyon Boris Diaw, 92 doğumlu Fournier gibi Nba patentli oyuncularıyla  turnuvada madalya kovalayacaklar yine.

Sırbistan'a gelecek olursak, Duda sonrası turnuvada madalya hedefi olan takımlardan bir tanesi. Takımın öne çıkan oyuncusu, Euroleague'in rising starı, Fenerbahçe Ülker'in yeni oyuncusu Bogdan Bogdanovic. 'Pure talent' diye tabir edilen bir kumaşa sahip olan Bogdanovic, seneye Obradovic'in huzuruna çıkmadan önce, kişisel olarak da büyük bir sınav verecek. Nenad Krstic, Milos Teodosic, Stefan Markovic, Nemanja Bjelica gibi yıldızlara da sahipler. Grup aşamasından sonra gün performası turnuvayı nerede bitireceklerini belirleyecek.

Grubun bir diğer güçlü takımı Brezilya. Amerika kıtasından gelen takımlarda, Amerika'nın ardından Arjantin ile beraber en güçlü takım. 39'luk Marcelo Machado yine kadroda. Marcelinho Huertas önderliğinde, gruptan çıktıktan sonra madalya kovalayacak bir diğer takım da Brezilya. Tiago Splitter, Nene Hilario, Anderson Varejao, Leandro Barbosa takımın başarıya ulaşmasında yardım edecek diğer önemli isimler.

Grubun en zayıp iki halkası Mısır ve İran. Aralarında oynayacakları maç grubun son sırasını belirleyecek.

Gruptaki tahmini sıralamam; İspanya ilk sırayı alır, Fransa-Brezilya-Sırbistan arkalarından takip eder, Mısır ve İran'da grup aşamasında turnuvaya veda eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder