23 Şubat 2014 Pazar

Çok Sevdik Be Abi


      Arsenal’in  evinde oynadığı Sunderland maçının değeri üç puandan fazlaydı. Hafta içi Emirates’te kaybedilen Bayern Münih maçı, takımın büyük maçları bir türlü kazanamaması, Mesut Özil’in yüksek sesle sorgulanmaya başlanması ve belki de en önemlisi Dennis Bergkamp’ın heykelinin açılacak olması.

         Maçtan başlarsak, Arsenal maçın başından sonuna kadar domine ettiği oyunda hiç zorlanmadı. Henüz beşinci dakikada Wilshere’in hazırladığı pozisyonda Giroud golü attı. Wenger hocamdan özel hayatındaki disiplinsizlikler nedeniyle son iki maçta kesik yiyen Giroud’nun gollerle dönmesi önemli. Oynamadığı maçlarda yerine oynayan Sanogo iyi niyetli ve istekliydi ama özellikle Bayern maçında gözle görülen heyecanı belki de yoğun baskı kurulan ilk 30 dakikalık bölümde golün gelmemesinin sebeplerinden biriydi. Maçla ilgili konuşacak fazla şey yok, takımın çok eleştirildiği bir dönemde verdiği reaksiyon önemli. Maçta atılan üçüncü gol ise, Bergkamp’a saygı gününde ustaya selamı çaktı. Rosikcy’nin attığı gol, Arsenal’in bu güzel oyunun en önemli temsilcilerinden biri olduğunu tekrar hatırlattı. Yapılan paslaşmalar ve verkaçlar sonrası Rosicky bu sezonki ilk golünü attı. Golü izlemediyseniz bir bakın derim. (http://www.youtube.com/watch?v=7R6pEbvZfxQ)

     Mesut Özil’e gelecek olursak; kendisiyle ilgili bu hafta çok yorum yapıldı, yazıldı, çizildi. Arsene Wenger’in hafta içi Mesut’u savunan demeçlerinden sonra onu bu maçta ilk 18’e almaması şaşırtıcı. Dinlenip geri dönmesini istiyor, haklı. Takımın ligi sonuna kadar kovalayacağı ve FA Cup düşünüldüğünde Mesut’a çok ihtiyacı var. Bakalım Mesut nasıl bir geri dönüş yapacak.

      Gelelim güzel oyunun güzel adamına. Arsene Wenger’in “kulübün tarihini değiştirdi” diye nitelediği Dennis Bergkamp’ın Emirates’in önündeki heykelinin açılışı vardı maçtan önce. Kulüp tarafından onurlandırılan Dennis Bergkamp’ın açıklamalarına buradan bakabilirsiniz. (https://www.youtube.com/watch?v=q2zjJIApXK0#t=281) Bergkamp diyince premier Lig tarihinin gelmiş geçmiş  en güzel golünü anmamak olmaz. (https://www.youtube.com/watch?v=EKNtSARH-l8


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder