27 Şubat 2014 Perşembe

Euroleague Top 16 F Grubu ilk yarı değerlendirmesi : Bir koltuk üç aday?

Euroleague’de top 16 turunun ikinci yarısı başlamadan F grubuna bir göz atalım. Grupta çeyrek finale kalmak için gereken ilk dört sıradan üçü kapılmış durumda. CSKA Moskova, Real Madrid ve Maccabi Electra’nın ilk üç sırayı alacağı kesin gibi. Dördüncü sıra içinse şu anda aynı galibiyet-mağlubiyet sayısına sahip üç takım var. Galatasaray LH, Lokomotiv Kuban, Bayern Münih.

Öncelikle yukarıdaki üçlüden başlarsak, ilk turu 10 maçta 10 galibiyet ile bitiren Real Madrid, bu turda CSKA Moskova’ya deplasmanda 14 sayı ile mağlup oldu. 14 sayılık fark önemli çünkü Euroleague şampiyonluğu hedeflenen sezonda, bu hedefin önündeki muhtemel rakiplerinden birine karşı 14 yüksek bir rakam. Hızlı oyunda durdurulması imkansız gibi gözüken Real Madrid’in, bu turda ikili oyun savunmasında yaşadığı problemler su yüzüne çıktı. Özellikle Yunan pivot Bourousis’in ayaklarının yavaşlığı, onun üzerinden oynanan ikili oyunlarda rakiplerine hep sayı olarak geri döndü. Bu turda kendi evlerinde Galatasaray LH ve Maccabi’ye karşı da zorlanarak kazandılar. Şu anda CSKA Moskova ile galibiyet sayıları eşit. CSKA’nın Madrid’e geleceğini de düşünürsek benim bu turu ilk sırada bitirmesini beklediğim takım Real Madrid. CSKA Moskova ise ilk turda mesaj verme maçlarının hepsini kaybettikten sonra bu tura da aslında kötü başladı. İlk maçta Kuban biraz daha dikkatli olsa maç uzatmaya gitmeden Kuban lehine biterdi. Başa baş geçen maçlarda, maç sonlarında zorlanıyorlar bu sene. Galatasaray ve Partizan maçlarında bunu gördük fakat gruptaki direk rakiplerinden Real Madrid ve Maccabi’ye Moskova’da oynadıkları oyun gelecek için ümit verici. CSKA’nın nereye kadar gideceğini Teodosiç belirleyecek. Eğer bu sene de final four’da kontrolünü kaybedip saçmalarsa, loser sıfatı üstüne yapışacak. Maccabi Electra ise Big Sofo ve David Blu’nun takıma geri dönmesiyle, David Blatt komutanlığında ilk ikiyi zorlamaya devam edecektir önümüzdeki yedi hafta içerisinde de. Kazanmak zorunda oldukları bütün maçları kazandılar, Nokia Arena’dan CSKA veya Real galibiyetleri çıkarabilirlerse ilk ikiye kapağı atabilirler. David Blatt’in takımlarını izlemek büyük keyif, seviyoruz, destekliyoruz kendilerini. Çok güzel adamsın :)
Dördüncü sıra içinse kazan kaynıyor, Galatasaray-Kuban-Bayern’den biri top 8 yapacak ve büyük ihtimal top 8’de Barça’ya rakip olup elenecek :) Galatasaray’dan başlarsak, içerde Kuban’a kaybetmelerinin acısını ilerde yaşayabilirler. Partizan’ı deplasmanda yenmek önemli, her takım çıkamaz o atmosferden. İçerde kaybedilen CSKA galibiyeti gelebilseydi, çok önemli bir avantaj sağlanabilirdi. Bayern’le İstanbul’da oynayacak olmak avantaj. İlk üç dışındaki takımlarla oynanacak maçlar dördüncü sırayı belirleyecek gibi duruyor. Kuban’ın burada en büyük avantajı Galatasaray ve Bayern Münih’le evinde oynayacak olması. Partizan ve Zalgiris deplasmanlarında maç kaybetme ihtimalleri de var. Dördüncü sıra için durum karışık, güzel maçlar bizi bekliyor. Grubun iddaasız iki takımı Partizan ve Zalgiris. Partizan’ı sırf salonda oluşturdukları atmosfer için izlemek bile büyük keyif. Zalgiris’te de büyük usta Saras ve Litvanya tayfası elinden geldiğince savaşmaya çalışıyor. Dördüncü sıra için tahminim Galatasaray LH. Umarım tahminim tutar, dördüncü sırayı alırız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder