14 Mart 2014 Cuma

Avrupa'dan bir kupa daha gelir mi?


Bu hafta ülkedeki malum olaylardan dolayı evde maç izlemeye zaman ayıramadığımdan, bütün maçların sadece skorlarına bakabildim. Haftanın en güzel iki olayı Royal Halı Gaziantep'in Eurochallenge'da final four'a kalması ve Aykon TED'in Eurocup'ta çeyrek finale kalmasıydı.

Aykon TED ile Khimik Yuzhne arasında Ukrayna'da oynanması gereken ilk maç, Ukrayna'daki olaylar yüzünden orada oynanmamış ve İstanbul'da oynanmıştı. 4 sayıyla kaybettiği ilk maçın rövanşını 12 sayıyla alıp, son 8'e adını yazdırdı Aykon TED.  Başkentin göz önünde olan takımı Türk Telekom, bu sene de her sene olduğu gibi yine bol sıfırlı paralarla kadro kurup, yine sene sonu hüsran yaşayacaklar. Şu anda düşme potasının sadece bir puan üzerindeler. Şehrin diğer takımı Aykon TED ise, şu anda Tofaş'la aynı galibiyet-mağlubiyet sayısına sahip ve sekizinci sıradan play-off potasına atmış kendini. Ercüment Sunter önderliğinde iyi mücadele ediyorlar. Kadroları sınırlı, Eurocup'ta çeyrek finalde de Unicks Kazan'la eşleştiler. Turun favorisi Kazan gibi ama Aykon TED turu geçmek için elinden geleni yapacaktır.

Royal Halı Gaziantep'e gelirsek, Antep'te yendiği Tsmoki'yi deplasmanda da yenerek turu iki sıfıra getirip final-four'a kalmış. Royal Halı Gaziantep, şehrin desteğini arkasına alıp basketbolda büyüyebilir. Şehrin potansiyeli var. Kulüp de idari olarak istikrarlı olursa Antep'in geleceği açık. Cem Akdağ ile başladıkları doğru tercihlerde, istikrarlı olsalar uzun yıllar başarılı olabilirler. Jurij Zdovc'a sahipler. Barış Ermiş hamlesi de etkisini gösteriyor. Final four'da da İtalyan takımıyla eşleşmişler. Reggio Emilia ile 25 Nisan’da final için mücadele edecekler. Yolları açık olsun.

Ülkeye bir Eurochallenge kupası daha gelebilir. 2 yıl önce Beşiktaş Milangaz kupayı kazanmıştı. Gaziantep'in bu başarısı, bi anlamda kupanın gerçek değerini de bize tekrar hatırlattı. Gaziantep'in başarısıyla kıyaslamıyorum, final four gerçekten çok büyük bir başarı Antep için ama o zamanlar Beşiktaş'ın neden eleştirildiğini de gözler önüne seriyor bu tablo.

Ergin Ataman'ın önderliğinde, Başbakan'ın fırçalayıp ağlattığı Demirörenler'in paralarıyla, Euroleague bütçesi ve kalitesinde kurulan takım, Eurocup'ta daha ilk turda elenince haklı olarak eleştirilmişti. Takımın Eurochallenge'ı alması başarıydı, kabul ediyorum ülkeye her yıl bir avrupa kupası gelmiyor ama Eurochallenge'ın seviyesi de belli.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder