7 Mart 2014 Cuma

Nerden Baksan Tutarsızlık Nerden Baksan Ahmakça

Öncelikle niye böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu onu anlamadım. Daha önce de saygı albümü yapmışlardı, 12 sene önce. Şimdi 2014 yılında, prodüktörlüğünü Gülten Kaya ve Yavuz Bingöl’ün yaptığı, proje danışmanlığını Melis Kaya’nın yaptığı, albüm kapak tasarımını Sera Dink’in yaptığı “… Bir Eksiğiz” albümünü yaptılar. Gülten Kaya neden böyle bir şey yaptı anlamıyorum.

Bazı insanlar vardır, şarkılarını sadece onlar söylemeliler, bu yazılı olmayan bir kural olmalı. Ahmet Kaya’da bunlardan biri, belki de birincisi. Ahmet Kaya şarkılarını sadece Ahmet Kaya söylesin. Albümde yer alan herkes iyi niyetiyle albüme katkıda bulunmaya çalışmış, elinden geldiğince söylemeye çalışmış tamam eyvallah da olmamış. Daha önce de olmamıştı, ilerde de olmayacak.

Halil Sezai’nin söylediği Başım Belada açık ara albümün en kötüsü. Sonuna kadar dayanamadım bile. Gripin nasıl Ayrılığın Hediyesi’ni söyler. Gerçekten bunun bir açıklaması olmalı, ayıptır. Mehmet Erdem-Amenna ve Büyük Ev Ablukada-Katlime Ferman’da baya’ bi kötü olmuş. Büyük Ev Ablukada’nın şarkıyı konserlerinde söylediğini youtube’dan biliyordum. İyi niyetliler, Ahmet Kaya’yı seviyorlar da olmuyor.
*"Sıradan bir diziyi sırf şarkılarından dolayı her hafta izlettirecek, vasat bir sesi Türkiye'nin O Ses'i " yapacak bir adam Ahmet Kaya. On yılda bir saygı albümü yapmanın alemi yok. İlla yapacaksanız da Halil Sezai gibi bağırarak, ses tonunu değiştirerek şarkıyı güzelleştirdiğini sanan insanlarla yapmayın bunu. Gerçi kim söylese olmayacaktı Ahmet Kaya gibi. Olmaz da. Bu saygı albümlerinin tek iyi yanı, Ahmet Kaya’nın bize diğerlerinden ne kadar farklı olduğunu, şarkıları ne kadar mükemmel söylediğini, bize neler hissettirdiğini hatırlatması. Ayrıca en sevdiğim Ahmet Kaya şarkısını da söylememişler bu albümde. Çok güzel adamsın, çok büyük adamsın.



 * Orhan Uluca ( - http://devrimderki.blogspot.com.tr/) söylemişti sanırım bu sözü. Ahmet Kaya'yı en iyi tarif eden sözlerden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder