8 Mart 2014 Cumartesi

O sene bu sene mi: Sıradaki?

Arsenal'de haftalardır işler iyi gitmiyor. İngiltere'nin Danimarka ile oynadığı hazırlık maçında Jack Wilshere'in de sakatlanmasıyla bundan sonraki bütün maçlarda merkezde Arteta-Flamini ikilisini sabit olarak izleyeceğiz gibi. Ramsey-Kallstrom ikilisinin ne zaman dönecekleri belli değil. Neyse, konumuz da  o değil zaten. Konumuz Arsenal ve FA Cup. Yıllardır kupa kazanamamakla dalga geçilen Arsenal ve Arsene Wenger için, bu sezonun başlangıcındaki oyun, sene sonu ellerde herhangi bir kupanın yükselebileceğine dair olumlu bir işaret vermişti. Yaşanılan sakatlıklar sonrası bu kadronun Chelsea ve Man City ile yarışamayacağı düşünülünce, şampiyonlar liginde de takım grubu ikinci sırada tamamlayıp Bayern’le eşleşince, eldeki tek gerçekçi kupa FA Cup. Kupada da Tottenham, Liverpool, Everton gibi takımlarla oynandığını hatırlatalım.
Maça gelirsek, Arsenal  hızlı başladığı maçta Cazorla’nın enfes vücut çalımı ve pası sonrası Mesut’un temiz vuruşuyla skoru 1-0 yaptı. Kupa-eleme maçlarının en önemli özelliği buldun mu atacaksın. Arsenal tempoyu arttırdığı, pozisyon bulduğu dakikalarda bir türlü ikinci golü bulamadığı gibi, takım gol pozisyonundayken kaptırılan bir gol sonrası kontra atakta golü kalesinde gördü. Yenilen gol ise Arsenal’in son yıllarının özeti. Orta sahayı hızlı geçen-geçmesine izin verilen tüm takımlar Arsenal’e karşı bir şekilde pozisyon buluyor. Nitekim Everton’ın beraberlik golü de bunlardan biri. Yenilen golle ilgili bir iki cümle de Sagna’ya edelim. Geçen sene kontratını uzatmama tehdidi savurduğu zamanlarda, Sagna’nın bavulunu toplayıp gitmesi gerekiyordu takımdan. Savunmada iki yıldır çok kötü, tamam takım olarak Arsenal çok kötü kabul ediyorum ama bireysel olarak yedirdiği gol sayısı son iki yılda 20’den fazladır.
İkinci yarı ise Arsenal’in ikinci golüne kadar kör dövüşü gibiydi. Arsenal’in savunmada yaptığı bireysel hatalarla Lukaku pozisyonlar yarattı fakat gole çeviremedi. Hızlı gelişen bir pozisyonda Alex-Ox’un bireysel çabası ve Gareth Barry’nin anlamsız müdahalesiyle Arsenal penaltı kazandı. Hakemin iki kere attırdığı ve ikisini de Arteta’nın gole çevirdiği dakika maçın kırılma anıydı. Golden sonra biraz Everton baskısı hisseden Arsenal, Giroud’nun iki golüyle maçı 4-1 kazandı. Sagna son gollerde hücumda yaptıklarıyla artı puan kazandı ama savunma kısmı saatli bomba. Her an patlayabiliyor.
Son paragraf da Sanogo için. Fiziksel yapısı itibariyle tam Arsene Wenger’in elinde pişip yıldız futbolcu haline gelebilecek bir oyuncu. Giroud’nun Bayern maçı öncesi otelde basılma skandalı patlamasa bu sene fazla süre alamayacaktı ki o maça kadar alamadı zaten. Önce Bayern maçında, sonra da FA Cup’ta Liverpool maçında ilk 11 başladı Sanogo. Her iki maçta da bugünkü maçta da sonuna kadar mücadele etti ama benim son zamanlarda gördüğüm en heyecanlı, en sakar futbolcu olabilir. Top her ayağına geldiğinde panik yapıyor, nereye koşu yapacağını bilemiyor. O da haklı, Giroud’nun olayı patlamasa büyük ihtimal oynayamacağı seviyede maçlar oynuyor. Olsun. Pişecek. Potansiyel var, sakin kalması, kendini geliştirmesi lazım.
Sonuç olarak yarı finaldeyiz. Yıllar sonra kupa gelebilir. Man City dışında ciddi rakibimiz yok, onlar da yarın Wigan’la oynayacak. Tek korkum 2011’deki Birmingham maçı gibi bir sonla bitmesi bu kupanın. Umarım olmaz, 2014 Fa Cup şampiyonu biz oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder