31 Mart 2014 Pazartesi

Bir gariplikler ülkesi: Türkiye

Ülke ülke değil ‘freak show’. Merakla beklenen seçim, AKP’nin ezici üstünlüğüyle sona erdi. Kim kazandı, kim kaybetti, kim hakketti tartışmaları bir kenarda dursun, dün bütün gün yaşananlar neden üçüncü sınıf bir ülke olduğumuzu bize bir kez daha hatırlattı.

Seçimden önce ana muhalefet partisi başkanı Kılıçdaroğlu, “Elektrikler kesilirse, sandık başından ayrılmayın, gerekirse sandığın üstüne çıkıp bekleyin” dediğinde herkes dalga geçmişti. Dün maalesef dalga geçilen durum gerçekleşti. 41 ilde elektrikler kesildi. Ülkede 41 ilde elektrikler kesikken, enerji bakanı seçim zaferi konuşması yaptı. Sonuçları veren haber ajansının neler yaptığını gördük dün gece. Doğuda polis, müşahitlerle tartıştı, okula gaz bombası attı, sandıkları devirdi. Ülke genelinde 1500 tane tutanak tutuldu. Tekrar yazıyorum 1500. Bazı okulların kapıları içerden kilitlendi, muhalefet partilerinin temsilcileri içeri alınmadı. Okul tuvaletlerinden dolu oy pusulaları da çıktı yanmış oy pusulaları da. Gece Ankara’da olanlar ise olaylara son kurşunu attı. Ankara’daki olaylar tek kelimeyle skandal. Melih Gökçek’in bakanlarla, polislerle beraber YSK’yı basmasının açıklaması yok.
CHP daha iyi bir politika izleyebilirdi, HDP-CHP birleşebilirdi, Sırrı Süreyya ile Levent Kırca keşke seçime girmeyip oyları bölmeseydi ve daha bunun gibi bir sürü  önermenin boşa olduğunu gördük dün. İktidar partisi o kadar güçlü ki neyi isterse yapıyor. Ankara ve İstanbul’da AKP’nin seçimi kaybetme ihtimali olmadığını dün bir kez daha gördük.

Bugün CHP, genel merkezinde tutanakları toplayıp itiraz dilekçeleri hazırlayacakmış. Ülkenin son geldiği durum bu. CHP o dilekçeleri nereye gönderecek? O dilekçeleri kim inceleyecek? Kimi kime şikayet edeceksiniz? Yargı kimin elinde? Medya kimin elinde?
Bizimde elimizden sadece oy vermek geliyor. Bütün gece oturup twitterdan yazılanları görüyoruz, küfrediyoruz, nasıl olur diyoruz ama oluyor. Bir şekilde oluyor. Kabul etmek gerekir ki maalesef ‘çok güçlüler.’ Ülke iyice kontrolden çıkmış durumda,  sanırım ülkeyi en doğru tabir eden kelime freak show.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder