14 Mart 2014 Cuma

Win or Go Home: Galatasaray Liv Hospital

Euroleague’de işler iyice kızıştı. 10. Haftanın oynandığı bu hafta, yine ilginç sonuçlara sahne oldu. F grubunda kesin olan tek şey var, Maccabi Tel Aviv’in grubu üçüncü sırada bitireceği. CSKA Moskova mı Real Madrid mi birinci olacak göreceğiz. Birbirleriyle oynayacakları maçlar birinciyi belirler diye düşünürken, Real Madrid dün Almanya’da Bayern Münih’e kaybetti. CSKA tarafından ise Teodosiç’in dünkü maçta sakatlandığı haberi geldi. Durumu ciddi mi değil mi bilmiyorum. CSKA Moskova’nın evinde Real Madrid’i on dört sayıyla yendiğini düşünürsek, eğer ekstra bir mağlubiyet almazlarsa grubu ilk sırada bitirmek için avantajlılar.

Dördüncü sıra için Galatasaray, Kuban ve Bayern Münih çekişiyor. F grubunda kazan iyice kaynıyor hatta alev alıyor. Bayern’in dün Real Madrid’i yenmesi Almanlar için ekstra bir galibiyet oldu. Şu anda bir adım öne geçtiler ama kalan dört haftada CSKA Moskova ve Maccabi maçları var, Galatasaray ve Kuban’a da deplasmana gidecekler. Fikstür olarak dezavantajlılar ama direk rakipleri ile oynayıp kendi kaderlerini kendileri belirleyecekler.
Galatasaray açısından bugün top 8 hayallerine devam edip etmeyecekleri belli olacak. Kuban’ı deplasmanda kesin yenmek zorundalar, haftaya da Bayern’i Abdi İpekçi’de yenmek zorundalar. Bu akşam Kuban’dan çıkacak olumsuz bir sonuç çeyrek final hayallerini bitirebilir. Banvit mağlubiyetinin takımı hırslandırıp, olumlu bir şekilde bu akşamki maçı etkileyeceğini ümit edelim.
Kuban’ın kendi sahasında Galatasaray ve Bayern’le oynayacak olması avantaj. Böyle hedef maçlarda, iki taraf da hedefe odaklandığı için ev sahibi-deplasman farkı hissedilmeyebilir ama Kuban seyirci desteğini de arkasına alırsa dördüncü sıradan çeyrek finale kendisini atabilir.
Grubun en önemli maçı bu akşam. Kuban deplasmanından umarım galibiyetle döneriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder